PRESSIÓ PER DAMUNT DELS NOSTRES CAMPS

 

 

Grup Mn. Joan Martinez
Una campanya més la policia nacional controla la collita del raïm a la Terra Alta. Aquest any ha augmentat la vigilància “sembla que hi ha hagut alguns helicòpters supervisant les finques i, al cap de poc, es personen i demanen els papers” afirma C. Luz.
En els moments que més necessària és la mà d’obra als camps, és requereix a les oficines de treball a Tarragona a demostrar que són família, i així evitar ser multats.
El sindicat Unió de Pagesos és limita a recordar que les tasques de col·laboració de familiars directes i entre pagesos durant la verema no comporten una relació laboral; i a demanar que la inspecció de treball, perfectament legítima -diu-, no es converteixi en cap cas en un desplegament policial intimidatori.
Les persones immigrants sense papers -en principi- no poden treballar però surten de bon matí a la plaça i si algun pagès s’atreveix els agafa per anar al tros. Durant la jornada treballen i si passa una inspecció proven escapar-se. Al final del dia els paga el que considera.
Els nostres sindicats… vetllen per la dignitat del treball i el treballador de la terra? i un cop més els immigrants no deixen de ser els últims.

También podría interesarte...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

20 − 12 =